Zoeken

Gevelreiniging

Gevelreiniging

  • Uitstekende reiniging
  • Systematische controle
  • Flexibel
  • Betrouwbaar

Gevelreiniging in Lelystad en omstreken

Een schone gevel is het visitekaartje van jouw bedrijf, maar zorgt ook voor motivatie bij je medewerkers. Iedereen werkt tenslotte graag in een schoon kantoor, dat er zowel van binnen als van buiten piekfijn uitziet. Wij reinigen gevels van diverse gebouwen en kantoren. Er zijn gevels die wij met krachtige hogedrukreinigers schoonmaken en er zijn gevels die juist een subtiele en handmatige aanpak vereisen, zoals gevels met een aluminium- of andersoortige gevelbeplating.

Tijd voor een verfrissend gesprek?

Neem contact op »

Soorten verontreinigingen op gevels

Geen enkele gevel vraagt om een uniforme soort gevelreiniging. Een gevel kan namelijk vies zijn door verschillende oorzaken. Denk aan mos, zand, vogelpoep, graffiti, stof of roet. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van viezigheid die we regelmatig terug zien komen, en waarmee onze toppers zich prima weten te redden.

Het verschilt ook per locatie welk soort vuil het meest terugkomt. In gebieden met weinig licht en veel vocht zien we bijvoorbeeld dat mos snel terugkomt op de gevel. Stof en roet (van uitlaatgassen) zien we vooral in de stedelijke gebieden. Hoeveel gevelreiniging er nodig is, en met welke frequentie, ligt ook aan de luchtvervuiling in het gebied. Daarnaast beïnvloedt het gebruikte bouwmateriaal hoe snel een gevel vies wordt én het soort viezigheid dat erop terechtkomt.

Wanneer niets gedaan wordt aan een vervuilde gevel, tast dit de uitstraling van het gebouw aan. Uiteindelijk kan het zelfs leiden tot beschadigingen aan de gevel, met alle gevolgen van dien. Gevelreiniging is daarom een belangrijk onderdeel van het onderhoud aan jouw gebouw, wat niet moet worden onderschat.

Zelf je gevel reinigen is niet aan te raden

Wanneer je gevel vies is, is het niet aan te bevelen om deze zelf te gaan reinigen. Er zijn namelijk een aantal belangrijke punten waar je dan mee te maken krijgt. Onze toppers weten precies hoe ze hiermee om moeten gaan:

  • Hoogte – Met speciale apparatuur kunnen wij op (grotere) hoogtes werken. Daarbij nemen wij de veiligheidsmaatregelen in acht en stellen wij jouw veiligheid en de onze voorop tijdens de gevelreiniging.
  • Beschadigingen – Wij weten met welke stoffen we kunnen werken op de verschillende materialen, zodat we er zeker van zijn dat bijvoorbeeld de verf niet beschadigd wordt. Ook weten we welke hoge druk we kunnen gebruiken bij het schoonspuiten van de gevel. Dit zijn slechts een paar voorbeelden om beschadigingen aan je gevel te vermijden.
  • Inhalatie – Bij het gebruik van bepaalde stoffen kunnen gevaarlijke dampen vrijkomen. Wij weten bij welke stoffen we extra veiligheidsmaatregelen we moeten nemen, zodat er geen gevaar is voor de gezondheid van jouw en onze werknemers. Verder weten we welke middelen we beter kunnen gebruiken, zodat er überhaupt geen gevaarlijke dampen kunnen vrijkomen, maar we toch hetzelfde, schone resultaat bereiken.

Met de juiste frequentie jouw gevel reinigen

Het is belangrijk om gevelreiniging regelmatig te laten uitvoeren. Je verlengt er letterlijk de levensduur van de gevel mee. De materialen krijgen het ook minder zwaar te verduren, omdat het vuil zich niet kan ophopen. Tot slot kan er op deze manier geen schade ontstaan aan het gebouw. Bovendien speelt hygiëne een belangrijke rol, omdat je zo ook de groei van schimmels en bacteriën tegengaat. Dat is wel zo prettig! Dit alles zorgt niet alleen voor een prettige entree voor je medewerkers en klanten, maar draagt ook bij aan het behoud van de waarde van je gebouw.

Wat kost het om mijn gevel schoon te maken?

Geen gevel is hetzelfde. Daarom is de methode van schoonmaken dat ook niet. Ook de frequentie van schoonmaken verschilt per gebouw. Zo wordt een gebouw in stedelijke gebieden bijvoorbeeld veel sneller vies en vraagt het ook meer onderhoud dan een gebouw in het buitengebied. Daarnaast vinden wij jouw wensen erg belangrijk. Door jouw wensen en onze vakkennis te combineren, kunnen we tot een goed kostenplaatje komen om je gevel schoon te maken. Misschien kunnen wij zelfs meer voor je doen, zoals het schoonmaken van het kantoor aan de binnenkant. Bij Top & Top kun je terecht voor elk soort schoonmaakwerk.

Betrouwbare gevelreiniging

Op zoek naar een schoonmaakbedrijf dat de gevel van jouw pand reinigt, zorgvuldig omgaat met de gemaakte afspraken en ook flexibel is als het een keer anders moet? Dan is Top & Top hét schoonmaakbedrijf in Lelystad waar je naar op zoek bent. Wij doen voor jou met alle plezier de gevelreiniging van je gebouw! Neem snel contact met ons op en wij komen graag bij je langs om te bespreken wat wij voor je kunnen betekenen.

Hoe gaat Top & Top Schoonmaak te werk?

Wij komen bij je langs om de gevels van je pand te bekijken en met elkaar af te spreken wat wij gaan doen. Na deze kennismaking stellen wij een werkplan op. Hierin blijven wij altijd flexibel. Uiteraard doen wij wat we beloven, maar wij hebben altijd ruimte om je te helpen bij onvoorzien of onverwacht schoonmaakwerk. Wij melden het van tevoren als we de gevels komen reinigen. Komt het even niet uit? Dan verplaatsen wij de afspraak naar een geschikter moment.

Afbeelding

Tijd voor een verfrissend gesprek?

Neem contact op »