Zoeken

Vriendschap verlengd!

Top & Top Schoonmaak steunt Het Flevo-landschap

Goed en groen nieuws! Wij hebben de sponsorovereenkomst met Het Flevo-landschap voor drie jaar verlengd. Stichting Het Flevo-landschap beheert en ontwikkelt ruim 5.100 hectare aan Flevolands natuur en cultuur. Zo zorgen zij er onder andere voor dat prachtige natuurgebieden in Flevoland beschermd worden. Een belangrijke taak. Top & Top Schoonmaak is maatschappelijk betrokken en draagt graag zijn steentje bij aan lokale en provinciale organisaties. Daarbij voelen wij ons als bedrijf verantwoordelijk voor onze impact op het milieu. Ons beleid is er dan ook op gericht om onze ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken. Daarom maken wij – daar waar kan - bewuste, milieuvriendelijke en duurzame keuzes, ook in het belang van natuurbescherming. Daarom draagt Top & Top Schoonmaak Het Flevo-landschap een warm hart toe.

Natuurbehoud en natuurbeleving

We zijn voor het verlengen van de vriendschap hartelijk ontvangen door Ben Huisman, directeur van Het Flevo-landschap. Vele natuurgebieden, waaronder Natuurpark Lelystad, Schokland, de Lepelaarsplassen en het Knar- en Larserbos, maar ook landschapskunstwerken en cultuurhistorische locaties in de provincie worden beschermd, beheerd en bezoekerstoegankelijk gehouden door Het Flevo-landschap. Van graslanden en oerbos tot wetlands en loofbos. Zo is er de afgelopen maanden bijvoorbeeld hard gewerkt aan het nieuwe otterverblijf in Natuurpark Lelystad die onlangs weer opengesteld is voor bezoekers. Daarnaast organiseert Het Flevo-landschap vele activiteiten en excursies in de Flevolandse natuur. Wij vinden het super om te zien hoe deze stichting de Flevolander enthousiasmeert voor de (Flevolandse) natuur.

Duurzame materialen

Dat wij een milieubewust beleid voeren, blijkt wel uit onze keuzes als het aankomt op schoonmaakmethoden, -materialen en -middelen. Zo werken onze toppers met microvezel doeken en moppen. De werkwijze die hoort bij de microvezeltechniek is zeer milieuvriendelijk, mede door de eigenschappen van de doeken. De doeken absorberen veel stof en vuil, terwijl er geen tot nauwelijks schoonmaakmiddel gebruikt hoeft te worden. Ook wordt er weinig water verspild. De volle emmers hebben plaats gemaakt voor een sprayflacon waarvan de inhoud (voor 99% bestaande uit water) heel lang meegaat. En het eindeloos spoelen van de doeken in liters water gebeurt ook niet meer. De doeken worden op een speciale manier gevouwen waardoor er grote oppervlaktes schoongemaakt kunnen worden met een enkel doekje. Vervolgens worden de doeken en moppen gewassen in de wasmachine en zijn we weer klaar voor gebruik. Geen wegwerpdoekjes dus, maar duurzame herbruikbare kwaliteitsmaterialen. Alles over duurzaamheid bij Top & Top lees je hier.

Ecologische middelen

Hoewel er dus nauwelijks schoonmaakmiddel gebruikt wordt, ontkom je er toch niet altijd aan. Ook aan deze keuzes besteden wij veel aandacht. Dat bleekmiddel uit den boze is, zal iedereen in de schoonmaakbranche wel beamen. Maar Top & Top gaat verder. Wij zijn voortdurend op zoek naar reinigingsmiddelen die een minimale impact hebben op mens en milieu. Daarnaast bouwen wij ons schoonmaakwerk altijd stapsgewijs op. Lukt het niet om bepaalde verontreiniging met microvezel en water schoon te krijgen? Dan wordt er een schoonmaakmiddel bij gepakt. Nog niet weg? Dan zetten we een iets ‘zwaarder’ middel in. Zo voorkomen wij het gebruik van milieubelastende middelen als het niet absoluut noodzakelijk is voor een goede reiniging. Deze aanpak hanteren we in al onze diensten.

Tijd voor een verfrissend gesprek?

Neem contact op »