Zoeken

Duurzaamheid bij Top & Top

Een schoon, fris en verzorgd kantoor laat een visitekaartje achter bij klanten en motiveert de eigen medewerkers. Als schoonmaakbedrijf voor kantoren zijn wij ons zeer goed bewust van deze impact van ons werk.

Impact schoonmaakwerk op het milieu

Impact heeft de schoonmaakbranche helaas ook op het milieu. Er zijn behoorlijk wat schoonmaakmiddelen en -materialen in omloop die schadelijk zijn voor het milieu. Top & Top Schoonmaak streeft ernaar haar voetafdruk op deze aarde tot een absoluut minimum te beperken, zonder in te leveren op de kwaliteit van het schoonmaakwerk. Daarom maken wij bewuste keuzes in onze schoonmaakmethoden, -middelen en -materialen.

Duurzame schoonmaakdoeken en -methoden

Een voorbeeld: onze medewerkers gebruiken microvezeldoeken en -dweilen. Deze absorberen vuil en bacteriën in plaats van het uit te smeren. Door deze doeken bewust te gebruiken, reduceren wij het gebruik van schoonmaakmiddelen (die dezelfde werking hebben) aanzienlijk. Hoe? Door de doeken op een juiste manier te gebruiken. Onze toppers vouwen de doek en maken deze klamvochtig met een sprayflacon. Door de doek op een speciale manier te vouwen kun je deze meermaals omvouwen en aan meerdere kanten (en daardoor langer) gebruiken. Als alle zijden van de doek zijn gebruikt, gaat hij niet de prullenbak, maar de wasmachine in. Hergebruik in plaats van verbruik!

Duurzame schoonmaakmiddelen

En daar waar het kan gebruiken wij duurzame en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Onze zoektocht naar deze middelen gaat ver en zo hebben wij al veel chemische middelen kunnen vervangen door biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen die hetzelfde schoonmaakresultaat behalen. Toch ontkom je er in de schoonmaakbranche niet aan om af en toe ook chemische middelen te gebruiken. Als wij dat doen, doen we dat heel bewust en beperken we het gebruik tot een minimum door onze sprayflacons slechts te vullen met een paar millimeter en de rest aan te vullen met water.

Tijd voor een verfrissend gesprek?

Neem contact op »