Pers

Top & Top schoonmaak lanceert nieuw logo

Lelystad – Top & Top schoonmaak lanceert dit voorjaar (21 maart) een verfrissend en nieuw logo. ‘Het logo is strak, duidelijk en modern’, aldus eigenaar Michael Top. Top & Top schoonmaak doet alles op het gebied van schoonmaak; van het schoonmaken van gebouwen tot gevelreiniging.

‘Dankzij ons nieuwe logo zijn wij nog herkenbaarder. Wij zijn al jarenlang een sterk merk in Lelystad. Onze kracht? Meegaan met de tijd. Ons bedrijf is altijd in beweging’, vertelt de ondernemer. Michael Top runt het bedrijf samen met zijn vader, Damian Top Boyle.

Schoonmaken is een vak. ‘Onze medewerkers worden hierin getraind en we bieden ze de mogelijkheid om een opleiding te volgen. Er wordt schoongemaakt volgens de microvezel methode. Dit werk efficiënt, het reinigt beter dan gewone doeken en het is hygiënisch.’

‘Onze schoonmakers denken met de klant mee. Zien we dat er ergens een lampje kapot is? Dan doen we hier wat aan. En wanneer het nodig is, kunnen we ook afwijken van het standaard programma. Uiteraard doen we dit in overleg met de opdrachtgever.’

Top en Top schoonmaak, dat werkt conform de Code Verantwoordelijk Marktgedrag Schoonmaak, richt zich op klanten in heel Flevoland en omgeving. Het bedrijf is te vinden aan de Koperstraat 12 S in Lelystad.


Top & Top schoonmaak schaft twee nieuwe auto’s aan

Michel Hollegien van Broekhuis overhandigde vorige week de sleutels van twee gloednieuwe Peugot Partners aan Michael Top en Damian Top Boyle, eigenaren van Top & Top schoonmaak. De bedrijfswagens zijn voorzien van het nieuwe logo van het Lelystadse schoonmaakbedrijf.

De auto’s worden gebruikt door het specialistische team, dat regelmatig gebruik maakt van schrobmachines, vloeren in de was zet en werkzaamheden verricht op onder andere de bouw. Daarnaast zal de ambulante objectleider, die controles uitvoert bij klanten en voorraden aanvult, een nieuwe bedrijfsauto besturen.

Top & Top schoonmaak groeit hard. ‘Bedrijven kiezen voor ons vanwege de korte lijnen en de vaste medewerkers op de locaties. Wij leveren kwaliteit en doen wat wij beloven’, zegt Michael Top. De ondernemers zijn blij met hun nieuwe bedrijfswagens. ‘Dankzij de bestickering van Proja XXL uit Lelystad zijn wij nog herkenbaarder.’

Michel Hollegien, accountmanager bij Broekhuis: ‘De nieuwe Peugeot Partner is perfect aangepast aan de eisen van zakelijke klanten op het gebied van kwaliteit, soliditeit en rendement. Het is een nieuw stuk gereedschap dat even veelzijdig als representatief is.’ Top & Top schoonmaak heeft gekozen voor Broekhuis vanwege de persoonlijke benadering, het deskundige advies en de snelle service.

Top & Top schoonmaak, dat werkt conform de Code Verantwoordelijk Marktgedrag Schoonmaak, richt zich op klanten in heel Flevoland en omgeving. Het bedrijf is te vinden aan de Koperstraat 12 S in Lelystad.


“Schoonmaken is meer dan een prullenbak omkeren”

TOP & TOP schoonmaak/onderhoud bestaat 12,5 jaar. Michael Top begon als 14-jarige met het schoonmaken van toetsenborden

Lelystad – “Schoonmaken is meer dan een prullenbak omkeren”, zeggen Michael Top (26) en Damian Top Boyle (61). Hun bedrijf, Top en Top schoonmaak/onderhoud, bestaat deze maand 12,5 jaar. “Onze kracht? Meegaan met de tijd. Ons bedrijf is altijd in beweging”, zeggen vader en zoon.

Michael startte het bedrijf als 14-jarige. Hij vond een gat in de markt: het schoonmaken van toetsenborden van computers. “Je wil niet weten hoe smerig toetsenborden zijn. Onderzoek heeft uitgewezen dat een wc-bril stukken schoner is”, lacht hij.

Versterking

Diep in zijn hart vond hij ondernemen veel leuker dan in de schoolbanken zitten. Daarom zette hij zijn bedrijf, ook toen het reinigen van toetsenborden niet meer rendabel was, voort. Zijn vader, die als manager in de schoonmaakbranche werkte, besloot het bedrijf tien jaar geleden te versterken. Michael combineerde zijn werk met een opleiding marketing en communicatie.

Nu, 12,5 jaar later, is de onderneming uitgegroeid tot een schoonmaakbedrijf met 25 mensen in dienst. “We richten ons voornamelijk op het schoonmaken van bedrijfsgebouwen; van notariskantoren en apotheken tot leegstaande fabriekshallen”, vertelt Michael.

Meedenken

“Bij ons begint de schoonmaak bij de stoeprand van de klant. Onze schoonmakers denken met de klant mee. Zien we dat er ergens een lampje kapot is? Dan doen we hier wat aan. En wanneer het nodig is, kunnen we ook afwijken van het standaard programma. Uiteraard doen we dit in overleg met de opdrachtgever”, zegt Damian.

“Schoonmaken is een vak. Onze medewerkers worden hierin getraind en we bieden ze de mogelijkheid om een opleiding te volgen. Er wordt schoongemaakt volgens de microvezel methode. Dit werk efficiënt, het reinigt beter dan gewone doeken en het is hygiënisch”, zeggen ze.

Vloeronderhoud

Damian en Michael houden zich voornamelijk bezig met commerciële taken, zoals het bezoeken van nieuwe en bestaande klanten. Desondanks helpen ze af en toe een handje mee op de werkvloer. Vooral het in de was zetten van vloeren vinden ze leuk om te doen. “Het geeft een goed gevoel wanneer je achterom kijkt en een vloer weer mooi ziet opkomen”, zegt Damian enthousiast.

Top en Top schoonmaak/onderhoud richt zich op klanten in heel Flevoland en omgeving. Het bedrijf is te vinden aan de Koperstraat 12 S in Lelystad.